خبرنگاران در همه حال به عنوان پل ارتباطی مردم و مسؤولین بودهاند و دردها و مشکلات جامعه را منعکس کردهاند اما هیچگاه نسبت به دغدغه و دردهای خود گلهای نداشتند.
به گزارش “دانشجونیوز” ؛ ۱۷ مرداد هر سال یادآور سالروز شهادت شهید محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی و روز خبرنگار است، شهیدی که قلم را سلاح خویش قرار داد.
خبرنگاران، نگارندگان جسوری هستند که حرمت قلم را در راه آگاهی بخشی و اعتلای جامعه پاس میدارند و چون پروانهای نترس خود را به آتش حوادث روزگار میزنند، وقایع نگارانی که نوشته و واژههایشان در خدمت بیان حق و دردهای کسانیست که نمیتوانند بگویند یا فریادشان بیصداست.
خبرنگاران در همه حال به عنوان پل ارتباطی مردم و مسؤولین بودهاند و دردها و مشکلات جامعه را منعکس کردهاند اما هیچگاه نسبت به دغدغه و دردهای خود گلهای نداشتند. خبرنگاری شغل و حرفهای که با وجود سختی و مشقتهای فراوان آن، برای صاحبانش عشق و علاقه محسوب میشود نه کسب و کار.
به بهانه فرا رسیدن روز خبرنگار با برخی خبرنگاران فعال در استان بوشهر سوالی را تحت عنوان «درد خبرنگار چیست» را مطرح کردیم تا مسؤولین و متولیان امر را از دردهای این قشر زحمتکش جامعه مطلع کنیم.
کمبود نیروهای تخصصی حوزه خبر
مونا عیدان (خبرگزاری ایرنا): متاسفانه با کمبود نیروهای کاربلد و تخصصی حوزه خبر در استان مواجه هستیم و نیروهای جدیدی که وارد این عرصه میشوند، پشتکار لازم حوزه خبری را ندارند و میخواهند راه صد ساله را یک شبه طی کنند.
عدم شفافیت
سعید رضایی (خبرگزاری مهر): از مهمترین چالشهای خبرنگاران در استان بوشهر میتوان به عدم حمایت از سوی مسؤولان، کمبودن حقوق و دستمزد، بیمه، عدم شفافیت و پاسخگویی مسؤولان اشاره کرد.
نداشتن امکانات لازم برای رسانه
امین رجب زاده (خبرگزاری تسنیم): بدون شک توسعه و پیشرفت بدون حضور و مشارکت اصحاب رسانه محقق نمیشود؛ از این رو حمایت و توجه به خبرنگاران باید مورد توجه قرار بگیرد که بعضا مورد بیمهری مسؤولان قرار میگیرند که لازم است امکانات لازم برای فعالان رسانه فراهم شود.
جیب خالی مردم
زهره عرب (ایسنا): خبرنگاری پر از درد و لحظههای دردآوره، خصوصاً دردهایی که نمیشه از آن حرف زد، یعنی جز سکوت راهی نیست. البته که رسالت خبرنگار فریاد زدن و گفتن از دردهاست، اما جنس دردها گاهی ما رو مجبور به سکوت میکند. درد من به عنوان خبرنگار درد مردم است، هر جا که مردم رو بی پول و خسته یا دل شکسته دیدم من هم واقعاً و با تمام وجودم درد کشیدم.
عدم پاسخگویی مدیران
سیداحمد موسوی (خبرگزاری فارس): بعد از گذشت چهل سال از عمر پربرکت انقلاب، مدیرانی وجود دارند که هنوز درک مناسبی از نقش رسانهها و خبرنگاران ندارند و با بیاهمیتی به این ارتباط دوسویه، خود را فقط پاسخگو به مدیر بالا دستی میدانند و برای نظام و کشور هزینه تراشی میکنند. هر چند تعداد این دسته از مدیران زیاد نیست اما به تنهایی جور نارضایتی، بیاعتمادی و بدبینی مردم به نظام و کشور را به دوش میکِشند!
حل مشکلات گذرا، راه حل اساسی نیست
علی هوشمند (روزنامهنگار): از حرفه خبرنگاری بهعنوان یکی از مشکلات سخت یاد میشود. لازم است برای حمایت از این صنف و تامین امنیت شغلی آنها قانون مصوب کرد. حل مشکلات گذرا و موردی خبرنگاران، راه حل اساسی نیست.
عادلانه نبودن تقسیم یارانه روزنامهها
کریم جعفری (روزنامهنگار): مسؤولان به مافیای کاغذ رسیدگی کنند، به بیمه خبرنگاران توجه داشته باشند و در نهایت یارانهای را که میخواهند به مطبوعات بدهند، عادلانه تقسیم کنند.
گرانی کاغذ
نصرالله شفیعی فعال رسانهای: گرانی کاغذ، فیلم و زینگ آنقدر رشد وحشتناک و سرسامآور داشته که عدهای از نشریات را از ادامه حیات بازداشته و عدهای از نشریات نیز مجبور به پایین آوردن تیراژ و کم کردن تعداد صفحات خود نمودند. تلاش برای بقای نشریات تا آنجا ادامه پیدا نمود که برخی نشریات حتی مجبور شدند از چاپ رنگی به چاپ سیاهوسفید عدول کنند یعنی به دهههای آخر سالهای ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ برگردند.
نداشتن حقوق ثابت
مهرداد جشنیپور از خبرنگاران بوشهر: در طی بیست سال کار حرفهای خبری در سطح خبرگزاریها، خبرنگاران فراوانی را به عنوان همکار در عرصه مطبوعات، سایتهای خبری و رسانههای دیداری و شنیداری دیدهام که با وجود استعداد بسیار مناسب به دلایلی از جمله نداشتن حقوق ثابت و پوشش بیمهای پایه و تکمیلی در عین عشق به رشته خبرنگاری ، از این حرفه بیرون آمده و در بهترین شرایط شاید جذب روابط عمومی دستگاه های اجرایی شده اند.
عدم تمکن مالی برای نگهداری رسانه
سید حسین موسوی از خبرنگاران بوشهر: یکی از مهمترین مشکلات خبرنگاران معیشت و درآمد ناچیز این قشر است به گونهای که توان نگهداری رسانه خود را ندارند به همین دلیل شاهد تعطیلی و از کار افتادن بسیاری از رسانههای مجازی و مکتوب در استان و کشور هستیم. مشکلاتی همچون مسکن، بیمه و هزینه بالای مخارج این کار همچون اینترنت و نگهداری دفتر یک رسانه آن هم با درآمد ناچیز از دیگر مشکلات خبرنگاران است. اما شاید مهمترین دغدغه و درد خبرنگاران عدم امنیت شغلی است که با توجه به شرایط امروزی جامعه و معیشت، به نگرانی جدی این قشر تبدیل شده است.
عدم اختصاص آگهی
ملک پور از خبرنگاران شهرستان عسلویه: در شهرستان عسلویه مکانی که خبرنگاران دور هم جمع شود وجود ندارد و اگر محیطی با عنوان خانه خبرنگار ایجاد شود این دغدغه برطرف خواهد شد. یکی دیگر از دغدغههای خبرنگاران موضوع آگهی است که شرکتهای مستمر در منطقه بیشتر خبرها و آگهیهای خود را به خبرگزاریهای کشوری می دهندو سایتهای شهرستان از این مزیت هم محروم هستند.
عدم امنیت شغلی
عبدالحسین قاسمیپور از خبرنگاران بوشهر: عدم امنیت شغلی مانع انگیزه برای آموزش خبرنگاران و تخصصی شدن آنها شده است.
عدم تمکن مالی برای تهیه تجهیزات
نامجو زحمتکش از خبرنگاران بردخون: بیشترخبرنگاران به دلیل عشق و علاقه در این مسیر قرار گرفتهاند و به دور هیچ مزدی همواره به انعکاس مشکلات میپردازند. توجه به خواستههای خبرنگار ضروری است، یک خبرنگار به دلیل عدم تمکن مالی از داشتن تجهیزات خبری محروم است و متولیان امر نیز حمایتی نمیکنند. در برابر تهیه و ارسال اخبار حق الزحمه ای به آنان تعلق نمیگیرد که این باعث دلسردی و بی انگیزگی آنان میشود. بنابراین ساماندهی و توجه به نیازها و مشکلات این قشر لازم است و مسؤولان استان و شهرستان و مناطق باید این افراد را تکریم کنند و جایگاه آنان را پاس بدارند.
عدم برگزاری کمیته بررسی مشکلات خبرنگاران
کورش امینی از خبرنگاران شهر آبپخش: عدم امنیت شغلی، پایین بودن آستانه تحمل برخی از مدیران و روابط عمومیها، نداشتن حقوق و دستمزد مناسب، مغفول ماندن مطالبات خبرنگاران، عدم برگزاری کمیته بررسی مشکلات خبرنگاران و رسانهها، عدم حمایت از سوی مسؤولان، بیتوجهی به فعالیتهای شبانهروزی آنان، نداشتن مسکن از جمله مشکلات قشر فعال عرصه خبری جامعه است که کسی توجهی به آنان ندارد.
روابط عمومیهای ضعیف
ایمان خوشقدم از خبرنگاران شهر برازجان: انتخاب مدیران ناتوان و سیاسی باعث انتحاب روابط عمومیهای ضعیف شده که روند اطلاع رسانی اقدامات و عملکردها را مختل و در پاسخگویی به خبرنگاران ناتوان هستند.
نداشتن بیمه
عبدالصمد شهریاری از خبرنگاران بوشهر: خبرنگاران هم مانند هر قشری یک سری مشکلاتی دارند که بر خلاف سایر شغلها بیمه ابتداییترین دغدغه در شغل خبرنگاری محسوب و عمده فعالان این عرصه با وجود داشتن کار شبانه روزی و طاقت فرسا، هنوز زیر پوشش بیمه قرار ندارند.
بیتوجهی ادارات به خبرنگاران
صلاح خنافره از خبرنگاران شهرستان کنگان: متاسفانه مسؤولین فقط انتظارات خود همچون درج خبر به سود اداره و پوشش خبری فعالیتهای خود را دارند اما به انتظارات خبرنگاران که بسیار ناچیز است.
خبرنگاری به عنوان یکی از مشاغل سخت محسوب میشود اما بیشتر افرادی که وارد این عرصه میشوند نگران آینده خود هستند و اکثراً این حرفه را ترک میکنند.
نداشتن بیمه خدمات درمانی و بازنشستگی
مجتبی رحمانی فرد از خبرنگاران شهرستان دشتستان: دغدغه بنده و بعضی دوستان نداشتن بیمه خدمات درمانی و بازنشستگی است، خبرنگاران و عکاسان بیشتر زحمات روی دوششان است اما هیچگونه حماتیی نمیشوند.
شکایت علیه خبرنگاران
رضا رئیسی از خبرنگاران شهرستان جم: خبرنگار هر چند واژه آشنا برای همه است اما هنوز بسیاری از مردم مرارتها و دشواریهای این شغل پرمخاطره را نمیدانند. خبرنگاران با دریافت کمترین حقوق بیشترین زحمتها را میکشند و متاسفانه در جم عدهای از مسؤولان هنوز آشنایی دقیقی از فعالیت و تلاش خبرنگاران ندارند و به جای پاسخ گویی به مطالبات از شکایت علیه خبرنگاران که اکثراً از قشر جوان و نوجوان هستند استفاده میکنند.
بیتوجهی به معیشت
مبین شجاعی مقدم از خبرنگاران بوشهر: یکی از مهمترین دغدغه خبرنگاران بیتوجهی به ساماندهی و معیشت آنها است که تاکنون هیچ دستگاهی بار مشکلات خبرنگاران و اهالی رسانه را به دوش نکشیده است. باید جهت رفع مشکلات صنفی و معیشتی خبرنگاران، دستگاههای متولی در کنار ارشاد توجه ویژهای داشته باشند.
درآمد حداقلی و تعطیلی کار رسانه
ایمان شجاعی مقدم از خبرنگاران بوشهر: امروزه در دنیا رسانه به عنوان یک رکن مهم جامعه شناخته میشود و با رسانه میتوان اقدامات بزرگ و موفقی را در این راستا برداشت اما با توجه به این مهم مطبوعات و خصوصاً خبرنگاران ما امروزه شرایط نامناسبی دارند و حتی در چند روز گذشته شاهد این بودیم که یکی از بزرگترین روزنامههای کشور به خاطر شرایط نامطلوب خود و ناتوانی در پرداخت مزایای خبرنگاران خود تعطیل شد و یا هفته نامه و ماهنامههایی که میبینیم روز به روز در حال تعطیل شدن هستند.
انتظار میرود از نهادهای دولتی، نیمه دولتی و خصوصی که مناقصه و تبلیغات خود را به رسانهها دهند تا با ایجاد درآمد این رسانهها، شاهد تعطیلی آنها نباشیم.
عدم ساماندهی خبرنگاران
نساء کروندی از خبرنگاران بوشهر: متاسفانه ما پیگیری همه امور و وعدههای مسؤولین در حوزههای مختلف را انجام میدهیم ولی پیگیری وعدههایی که مدیران هر ساله از روی جو زدگی به خبرنگاران میدهند رو نمیکنیم، من فکر میکنم امیدواری برای بهبود هر موضوعی را در این کشور میتوان داشت اما در حوزه ساماندهی وضعیت خبرنگاران هیچ بهبودی حاصل نخواهد شد.
فعالیت خبرنگاران نما
حسن محدثزاده از خبرنگاران آبدان: با گسترش شبکههای اجتماعی و ظهور و تقویت پدیده شهروند خبرنگاری مرزهای خبرنویسی، خبرنگاری و فعالیت رسانهای جابجا شده و گسترش پیدا کرده است. هر چند این بسط فضای خبرنگاری و شکستن حلقه رسانه از یک ساختمان و روزنامه به کل جامعه از زوایایی با حُسن و نکویی همراه است اما ما شاهد رشد قارچ گونه افرادی هستیم که بدون طی کردن دورههای آموزشی و فقط با یک گوشی تلفن و ایجاد یک کانال خبری رایگان و بدون دردسر، به خبرنگاری روی میآورند.
پاسخهای کلیشهای مسؤولان
مهدی عبدی از خبرنگاران بندر دیر: خبرنگاران به عنوان پرچمداران جنگ نرم و مبارزه با بنگاه خبرپراکنی استکبار باید به دانش روز مجهز شوند که در این راستا برگزاری دورههای تخصصی خبر و رسانه در استان بوشهر ضروری به نظر میرسد.
حداقل توقع یک خبرنگار که با خبرگزاریهای رسمی کشور همکاری دارد، داشتن یک کارت خبرنگاری است که فعلا از این مهم هم محروم ماندهایم.
شهرستان دیر از جمله مناطقی است که از حیث نیروی انسانی در تمامی حوزههای خبری غنی است و در صورت توجه، بها دادن و سعه صدر بیشتر مسؤولان در برخورد با نقدها و پرهیز از پاسخهای کلیشهای قطعا حرفهای زیادی نه تنها در عرصه استان بلکه کشور برای گفتن دارند.
به گزارش فارس، اینها بخشی از مشکلات جامعه بزرگ خبرنگاری و اهالی رسانه است که همه هم و غم خود را در راستای اعتلاء و آگاهی بخشی جامعه از جان و زندگی خود میگذرند اما هیچگاه توجهی به ابتداییترین دغدغه آنها نشده است.
امید است مسؤولان امر از استاندار گرفته تا فرمانداریها و نمایندگان مجلس و فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر مسؤولان ذیربط توجه به مشکلات این قشر از جامعه را سرلوحه کار خود قرار دهند و با اتخاذ تصمیماتی شرایط روحیه بخشی را برای فعالیت خبرنگاران فراهم آورند.
انتهای پیام/
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.
طراحی و توسعه :تپا