بعد از گذشت هشت سال از کلنگ زنی بزرگراه بوشهر، دیر که از مطالبات جدی مردم است، هنوز این پروژه تکمیل نشده و هر از گاهی شاهد حوادث دلخراشی هستیم.
به گزارش “دانشجونیوز” ؛ بزرگراه ساحلی بوشهر به دیر که از چهار شهرستان بوشهر، تنگستان، دشتی و دیر میگذرد از مصوبات سفر هیأت دولت بهمنظور کاهش تلفات جادهای، اتصال مرکز استان به تأسیسات عظیم نفت و گاز پارس جنوبی و شمالی، توسعه زیرساختهای استان بوشهر، افزایش سرعت عمل حمل و نقل در محورهای ارتباطی جنوب، افزایش حجم ترانزیتی محور، ایمنسازی مسیر و ایجاد اشتغال بود.
قرارداد این پروژه سی و یکم شهریورماه سال ۹۰ با اعتباری بالغ بر سه هزار میلیارد ریال در قالب ۱۴ قطعه بین اداره کل راه و ترابری و قرارگاه خاتمالانبیا بسته شد.
پروژهای که ۸ ساله شد
اکنون بعد از گذشت هشت سال، این پروژه مهم استان که از مطالبات جدی مردم است بدلیل عدم تزریق اعتبار لازم، متأسفانه هنوز به سرانجام نرسیده و با توجه به عبور و مرور خودروهای حمل بار ملوانی(شوتی) از این محور با سرعت سرسامآور و استقرار پتروشیمیها ،حجم ترافیکی این مسیر بالا رفته است و هر از گاهی شاهد حوادث دلخراشی هستیم.
ظرف یک هفته اخیر دو تصادف منجر به فوت در مسیر بوشهر به دیر رخ داد که دردناکترین آن صحنه فوت چهار نفر از اعضای یک خانواده دیری بود که موجی از نارضایتی و گلایه مردم را در پی داشت، تا جایی که امام جمعه دیر در خطبههای نمازجمعه خواستار تکمیل یا تعطیلی این مسیر خطرناک شد.
نماینده شهرستان دیر در شورای اسلامی استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار فارس، اظهار داشت: جاده ساحلی دیر به بوشهر یکی از محورهای پرترافیک مواصلاتی استان بوشهر است که چهار شهرستان (دیر، دشتی، تنگستان و بوشهر) را به هم متصل میکند، که این شهرستانها از ظرفیتهای ویژه اقتصادی همچون پارس شمالی، گمرکات و اسکلهها و بزرگترین بندرصیادی کشور و … برخوردارند و جمعیت این شهرستانها نیز بالغ بر۵۰۰ هزار نفر است که مسیر اصلی تردد این جمعیت در طول سال همین جاده ساحلی دیر به بوشهر است.
مسیری که شبیه جاده بین روستایی است
سید محمد حسینیزاده افزود: این مسیر ۲۰۰ کیلومتر طول دارد با پهنای ۶ متر که از روستاها و شهرهای متعددی میگذرد و یکی از مرگبارترین قطعه این مسیر قطعه بردخون به دیر به فاصله ۶۰ کیلومتر است که از بیش از ۱۲ روستا میگذرد و دو بخش مرکزی دیر و بردخون را به هم متصل میکند که به «جاده مرگ» شهرت یافته است، چراکه عرض آن کم، فاقدشانه و در کل با این مشخصات یک جاده بین روستایی فاقداستاندارد است که برای حجم ترافیک کم آن زمان ساخته شده و جوابگوی ترافیک امروزی نیست و با این ویژگیها باعث تصادفاتی شده که اغلب منجر به فوت و نقص عضو افراد گردیده است.
خانوادههایی که داغدار میشوند
وی ادامه داد: در مسیر جاده ساحلی دیر به بوشهر بدلیل ترافیک بالا و عرضکم و ارتفاع بلند و تردد ماشینهای سنگین و ماشینهای به اصطلاح شوتی، متأسفانه شاهد تصادف منجر به جرح و فوتی فراوانی بودهایم که خانوادههای زیادی داغدار عزیزان خود شدهاند.
نماینده شهرستان دیر در شورای اسلامی استان بوشهر گفت: بهار امسال فقط در مسیر دیر به بردخون ۲۶مورد تصادف و واژگونی خودرو با ۴۷ مصدوم و هفت فوتی و اخیرا طی هفت روز ما شاهد تصادف منجر به فوت هفت نفر از جوانان شهرستان دیر در این مسیر بودهایم، یعنی به ازای هر روز یک کشته دادهایم و آنقدر تصادفات در این مسیر فزونی یافته که ریسک تردد در این مسیر در اذهان عمومی جامعه به مرگ یا معلولیت نزدیک شده و خانوادهها به شدت نگران تردد فرزندان خود در این مسیرهستند.
هشدار دادهایم
وی افزود: شوراها در اکثر جلسات با مسؤولین استانی و شهرستانی و معدود جلساتی که استاندار با شورای استان داشته این مطالبه به حق مردم یعنی داشتن مسیری ایمن و بدون خطر را مطرح نمودهایم، حتی در جلسات شورای اداری شهرستان دیر که با حضور معاونت عمرانی استاندار و مدیرکل راهداری استان که تشکیل شد نسبت به حادثهخیز بودن این مسیر هشدار دادهایم و بعنوان یک مطالبه جدی مطرح کردهایم.
وعدههایی که عملی نمیشود
حسینیزاده بیان کرد: اگرچه خواسته اصلی مردم اتوبان شدن این مسیر است اما پیشنهاد دادهایم در کوتاه مدت حداقل اگر این مسیر را تعریض نمیکنید عملیات اجرایی شانهسازی آن در اسرع وقت و با جذب اعتبارات ملی و استانی این موضوع به شکلی ویژه در دستور کار خود قرار دهید تا بیشتر از این شاهد از دست رفتن جوانان برومند این مرز و بوم و کودکان معصوم خود نباشیم،که متأسفانه تاکنون شاهد ارادهای قوی و اقدامی عملی برای رفع مشکل و ایمن کردن این مسیر قطعه دیر به بردخون نبودهایم و فقط در حد حرف و وعده و قول تأمین اعتبار، باقی مانده است.
مأیوس شدهایم
وی عنوان کرد: مکاتباتی نیز در این راستا صورت گرفته است و از طریق مختلف ازجمله فضای مجازی نیز به سمع و نظرمسؤولین مربوطه رسیده، طوری که مسؤولان مسائل و مشکلات شهرستان دیر را مثل جدول ضرب از حفظ هستند و از بس که این موضوع تکرار کردهایم و چارهاندیشی برای رفع مشکل ندیدهایم به شدت سرخورده و مأیوس شدهایم و امیدواریم که مسؤولان اجرایی استان، شوراها را بهتر و بیشتر ببینند و مطالبه شوراها را از خود در راستای حل مشکلات مردم جدیتر بگیرند و بعنوان یک نهادی که با صندوق رأی مردم شکل گرفته است بیشتر باور داشته باشند.
بیمهری مدیران استان به شوراها
نماینده شهرستان دیر در شورای اسلامی استان بوشهر خواستار تعامل بیشتر و مؤثرتر بدنه مدیریت سیاسی و اجرایی استان با شوراها شد و تأکید کرد: وضعیت تعامل بعضی از مدیران سیاسی و اجرایی استان با شوراها مطلوب نیست. بیمهریهایی شده عبارات و رفتارهای تحقیرآمیز زیادی در مرکز استان شنیدهایم و دیدهایم، به هرحال امیدواریم که شوراها را در کنار خود در جهت رفع مشکلات مردم ببینند و باور داشته باشند، چرا که ما آمادگی خود را برای تعامل بیشتر و تاثیرگذارتر با مدیران سیاسی و اجرایی استان اعلام میکنیم.
«جاده مرگ» ایمنسازی شود
حسینیزاده خطاب به مسؤولین استان و شهرستان یادآور شد: با توجه به حساسیت موضوع جاده ساحلی دیر به بوشهر انتظار است عنایت ویژهای به این موضوع مهم یعنی ایمن نمودن مسیرهای اصلی مواصلاتی استان بویژه مسیر ساحلی بوشهر به دیر و بالاخص قطعه بردخون به دیر بدلیل ارتفاع بلندی که جاده دارد، داشته باشند و تزریق یک اعتبار ملی و یک حرکت جهادی این مشکل را برای همیشه مرتفع نمایند و مطمئن باشید اگر در اسرع وقت چارهاندیشی لازم صورت نگیرد در فصل زمستان و بارندگیها، لغزندگی این مسیر نیز مزید برعلتهای دیگر قتلگاه عزیزانی خواهد شد که از این جاده تردد میکنند و خدای ناکرده شاهد تصادفات منجر به فوت و جرح بیشتری خواهیم بود.
حرکت لاکپشتی پروژه
وی خاطرنشان کرد: از وعدههای امروز و فردا و گفتارهای زیبا و جذاب پیرامون موضوع فاصله بگیریم و با یک مدیریت و کار جهادی به اقدامی که مدنظر است، جامه عمل بپوشانیم، اما با تأسف عملیات اجرایی این اتوبان که در بخش دلوار فعال است حرکتی بسیار کند و لاکپشتی دارد و شاید سالها زمان ببرد تا به قطعه دیر به بردخون برسد.
حسینیزاده اظهار کرد: پیشنهاد ما این است که بخشی از اتوبان دیر به بوشهر که مربوط به قطعه دیر به بردخون هست با اصلاح نقشه و مسیر، عملیات اجرایی آن را دستگاه اجرایی مربوطه آغاز کنند تا هرچه سریعتر و در مدت زمان کوتاهتر این مسیر اتوبان دیر به بوشهرانجام شود.
نمایندگان مجلس ورود کنند
وی تأکید کرد: تقاضای ما از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی هم این است که از همه ظرفیتهای قانونی خود اعم از نطقها، طرح سؤال و … برای حل مشکل بهره بگیرند تا شاهد تسریع در اجرای پروژهای باشیم که هم میتواند گام مهمی در جهت توسعه این چهار شهرستان (دیر، دشتی، تنگستان و بوشهر ) باشد و هم خطرات این مسیر را به حداقل برساند، تا شاهد از دست دادن عزیزانمان و داغدار شدن خانوادههای بیشتری نباشیم.
به گزارش فارس، اگرچه مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر از ابلاغ ۸۰ میلیارد تومان اعتبار تکمیل بزرگراه بوشهر به دیر از محل سفر رئیسجمهور و فرماندار شهرستان دیر نیز از انعقاد تفاهمنامه بین استانداری بوشهر و سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور در راستای تعریض مسیر دیر به بردخون ظرف دو سال آینده خبر دادهاند، اما باید منتظر بمانیم و ببینیم که آیا در مرحله عمل نیز شاهد چنین اقداماتی خواهیم بود یا خیر.
گزارش: مهدی عبدی
انتهای پیام/
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت محفوظ است.
طراحی و توسعه :تپا